Header AD

header ads

15 Adet Amigurumi tavşan yapımı

Çok sevimli amigurumi cüce tarifi  Tığ işi amigurumi için nako pırlanta, saten, bonbon, vizon, calico, koton en çok tercih edilen markalardandır. Amigurumi gözleri yerine boyamayı ya da yine örgü ipiyle işleme yapmayı tercih edebilirsiniz. Tanar, amigurumi örme tekniğinin Japonya'da doğduğunu, kendisinin de Uzakdoğu kültürüne merakı olduğunu belirterek, bu teknikle çoğunlukla tavşan, ayıcık, çan, nazar boncuğu, meyve motifleri, kelebek ve melek gibi objeler ürettiğini anlattı.
Aşağıda amigurumi örgü oyuncak tırtıl modelimizin tarifi ayrıntılı olarak verilmiştir. BALIKESİR - Kökeni Japonya 'dan gelen "amigurumi" tekniği ile üretilen sağlıklı ve yerli oyuncaklar, Gönenli kadınlar tarafından Türkiye ve Avrupa piyasasına satılıyor. Gelin hep birlikte bu sevimli amigurumi örgü oyuncak tırtıl modelimizin yapılışına bir göz atalım. Amigurumi tekniği ile yapılan bebeğin gözlerinin nasıl takıldığını görmek, tığ ile bebek örerken bebeğe ne çeşit saçlar yapabileceğinizi ve tığ ile bebek örmenin püf noktalarını öğrenmek için videolarımızı izleyebilirsiniz.
Yapılmış bir amiguruminin görselliğini artırmak için renkli keçeler, örgü ya da dikiş kıyafetler, saç ve toka gibi aksesuarlar da eklenmektedir. Zamanla kendi tasarımı olan kardan adam amigurumileri yapmaya başladığını belirten Tanar, bunlardan farklı renk ve desenlerde 50 tane ürettiğini kaydetti. Sizlerle amigurumi için gerekli olan temek örgü tekniklerinin hepsini paylaştık.
Kullanım Alanları: Tüm bebek örgülerinizde, amigurumi, oyuncak bebek yapımında vb. kullanabilirsiniz. Eğer sık iğne artırma ve eksiltme yapmayı biliyorsanız, zaten ilk amigurumi projenizi yapabilirsiniz. Kullanılan malzemeler ise tığ veya örgü şişi, ip, boncuk elyaf (dolgu amaçlı), kuru pastel (yüz ve ellerin renklendirilmesi için), ve güvenlik kilitli amigurumi gözlerdir.
Amigurumi sanatı ile three yılı aşkın süredir ilgilenmektedir. Amigurumi, Japon kökenli bir kelime olup Ami (tığ veya şiş ile yapılmış) ve nuigurumi (içi doldurulmuş oyuncak ) kelimelerinden türeyen örgü ören bayanların da iyi bildiği sık iğne tekniğinin oyuncağa uyarlanmış halidir. Örgü tığı ile ve sık iğne tekniği kullanılarak çeşitli oyuncaklar yapma sanatına ‘amigurumi' deniliyor.
Ben yeniden bir amigurumi çalışmama hayat vermeme vesile olduğu için sevgili 10marifet ekibine çok teşekkür ediyorum. Amigurumi ciddi anlamda bağımlılık yapan bir hobi. Bu uygulama kendi elimle ördüğüm amigurumi oyuncakların tariflerinin paylaşıldığı bir el kitabı. Tanar, çizgi movie karakteri "Angry Hen" amigurumilerin çok sevildiğini, yakın zamanda Disney çizgi karakterlerine de hayat vereceğini söyledi.
Dünyaya Japonların tanıttığı, tığ işi ile yapılan içi doldurulmuş oyuncak anlamına gelen "amigurumi"leri, önce hobi olarak yapmaya başlayan üniversite öğrencisi Sevgi Ruth Gürün Tanar, geliştirdiği tasarımlarıyla kendi markasını yarattı. Amigurumi bebeklerinin ya da amigurumi oyuncaklarının yapımında ihtiyaç duyulan bu aksesuarlara üzerinden göz atmak mümkündür.
Tanar, yurt dışı ve yurt içi fuarlardan teklifler aldığını, örgü ve amigurumi üzerine ders vermeyi de düşündüğünü dile getirdi. Ancak her el işinde olduğu gibi amiguruminin de pek çok detayı ve bilmeniz gereken püf noktası var. Biraz sıkı örerseniz amigurumi oyuncak yapımınız çok muntazam duracaktır. Amigurumi işiyle ilgilenen ya da amigurumi işine yeni başlayan pek çok kişinin olmazsa olmazı arasında yer alan amigurumi aksesuarları kendi içinde pek çok çeşide ayrılır.
Çeşit çeşit örnekler, yeni fikirler, şablonlar, teknikler ve son model malzemelerin hepsini birarada bulabilmek için herhangi bir arama motoruna amigurumi yazmanız yeterli. Tarihi Harput Mahallesi'nde yaşayan 11 yaşındaki Özçelik, yaşıtları gibi oyuncak bebeklerle oynamak yerine beş şiş veya tığ ile amigurumi bebekler üretiyor. Amigurumi oyuncak, el yapımı bebekler ve bez bebekler için kullanabilirsiniz.

Amigurumi bebekler, hayvanlar bebeklerinize zarar vermeyen güzel birer seçenek olacaktır. Amigurumi ile ilgili tüm tariflerimiz, tüm modellerimiz için AMİGURUMİ KATEGORİMİZİ gezebilirsiniz. Japonların dünyaya tanıttığı, tığ işi ile yapılan içi doldurulmuş oyuncak anlamına gelen "amigurumi" için Kütahya Halk Eğitimi Merkezi'nin desteğiyle Akkent Mahallesi'ndeki Toplu Konut İdaresi Anaokulunda kurs açıldı.




15 Adet Amigurumi tavşan yapımı 15 Adet Amigurumi tavşan yapımı Reviewed by sevgi on Ağustos 29, 2018 Rating: 5

Hiç yorum yok

Post AD

home ads