Header AD

header ads

Amigurumi bebek yapılışı

Amigurumi nedir? Ben amiguruminin dünyada bu kadar ünlü olduğunu bilmiyordum. Yine diğer amigurumi işlerinde olduğu gibi bu örgüde de sık iğnelerle yapılmaktadır. Kütahya'da bir anaokulunda açılan "amigurumi" kursuna katılan anneler, hem kendi çocukları hem de ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için oyuncak örüyor. Gönen Kadın Girişim Kooperatifi üyelerinden Kadriye Akgün Gedik, amigurumi tekniği kullanarak ürettikleri birbirinden güzel oyuncakları İHA'ya anlattı.
Amigurumi oyuncak bebek yapımı anlatımlı bu kadardı. Evde rahatlıkla uygulayabileceğiniz amigurumi oyuncak yapımı konusunda sistem üzerinden alacağınız bilgiler ile uygulama yapabilirsiniz. Amigurumi ve bez bebek çalışmalarınızda ipten veya keçeden saç yapmak yerine bu bebek peruklarını kullanarak daha gerçekçi tasarımlar oluşturun. Amigurumi oyuncak tarifleri, yapılışı-yapımı için bitirme tekniği de çok önemli.
Hatırlatmadan geçmeyelim; örgü ipiniz ne kadar kaliteli olursa, amiguruminiz de kadar güzel görünür. Tanar, annesinin hediye ettiği el işi dergisinde amigurumi tekniğiyle yapılan bir tavşan gördüğünü, ilgisini çeken bu tekniği denediğini söyledi. Türk elişi sanatlarında kullanılan sık iğne amigurumideki en önemli teknikdir. Elyaf: Amigurumi için ördüğünüz parçaları birleştirirken veya birleştirdikten sonra içlerini doldurmanız için elyafa ihtiyacınız olacak.
Aşağıda amigurumi örgü oyuncak tırtıl modelimizin tarifi ayrıntılı olarak verilmiştir. BALIKESİR - Kökeni Japonya 'dan gelen "amigurumi" tekniği ile üretilen sağlıklı ve yerli oyuncaklar, Gönenli kadınlar tarafından Türkiye ve Avrupa piyasasına satılıyor. Gelin hep birlikte bu sevimli amigurumi örgü oyuncak tırtıl modelimizin yapılışına bir göz atalım. Amigurumi tekniği ile yapılan bebeğin gözlerinin nasıl takıldığını görmek, tığ ile bebek örerken bebeğe ne çeşit saçlar yapabileceğinizi ve tığ ile bebek örmenin püf noktalarını öğrenmek için videolarımızı izleyebilirsiniz.
Bir de, bebekler ve çocuklar için yaptığınız amigurumilerde akrilik, naylon gibi sentetik malzemeler içermeyen yüzde yüz pamuk, yün veya keten örgü ipliklerini tercih etmenizi öneriyoruz. Amiguruminizi bitirme şekliniz oyuncağınızın güzel görünmesi açısından çok önemli. Bir tığ işi örgü tekniği olan amigurumi ile pek çok ürün ortaya çıkarabileceğiniz gibi, bu ürünlerin başında çok sevimli örgü bebekler geliyor.
Yapılmış bir amiguruminin görselliğini artırmak için renkli keçeler, örgü ya da dikiş kıyafetler, saç ve toka gibi aksesuarlar da eklenmektedir. Zamanla kendi tasarımı olan kardan adam amigurumileri yapmaya başladığını belirten Tanar, bunlardan farklı renk ve desenlerde 50 tane ürettiğini kaydetti. Sizlerle amigurumi için gerekli olan temek örgü tekniklerinin hepsini paylaştık.
Amigurumi biraz da olsa örgü bilgisi gerektiren bir uğraş olduğu için örgü konusunda bilgi sahibi iseniz işiniz daha da kolay olacaktır. Çocuklarınız için daha güvenli olması açısından tercih edebileceğiniz amigurumi oyuncak yapımı konusunda 31 adet farklı model seçeneği sistem üzerinden sizlere sunulmaktadır. Amigurumi örgü oyuncaklar küçük olursa bir günde bile bitirebilirsiniz.
1.Adım: Amigurumimizde 6 sık iğneli bir bitirme parçası kalana kadar örgüye devam edin. Amigurumi örgü bebek yapımı sizin yetenekli ellerinizle gelişecektir. Oldukça sevimli bu amigurumi kedi oyuncağı bittiğinde yaklaşık olarak 17 cm. boyutunda olacaktır. Kütahya'da bir anaokulunda açılan "amigurumi" kursuna katılan anneler, hem kendi çocukları hem de ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için oyuncak yapıyor.
Amigurumi sanatı ile 3 yılı aşkın süredir ilgilenmektedir. Amigurumi, Japon kökenli bir kelime olup Ami (tığ veya şiş ile yapılmış) ve nuigurumi (içi doldurulmuş oyuncak ) kelimelerinden türeyen örgü ören bayanların da iyi bildiği sık iğne tekniğinin oyuncağa uyarlanmış halidir. Örgü tığı ile ve sık iğne tekniği kullanılarak çeşitli oyuncaklar yapma sanatına ‘amigurumi' deniliyor.

Amigurumi yapmaktan büyük zevk aldığını ifade eden Tanar, binin üzerinde yaptığı oyuncakları önce çevresindekilere hediye etmeye, daha sonra ise annesinin önerisiyle satmaya başladığını anlattı. Amigurumi için yaygın olarak kullanılan ucu çok ince olmayan tığ, oyuncağın içini doldurmak için elyaf, çeşitli detaylar için ise ince ip ve iğne işinizi görecektir.





Amigurumi bebek yapılışı Amigurumi bebek yapılışı Reviewed by sevgi on Ağustos 29, 2018 Rating: 5

Hiç yorum yok

Post AD

home ads