Header AD

header ads

Japon Mini Örgü Oyuncak Sanatı

Amigurumi ile organik oyuncak üretip Avrupa'ya satıyorlar Gönenli kadınlar kanserojenli oyuncaklara karşı savaş açtı Kökeni Japonya'dan gelen "amigurumi" tekniği ile üretilen sağlıklı ve yerli oyuncaklar, Gönenli kadınlar tarafından Türkiye ve Avrupa piyasasına satılıyor. Amigurumi için sıklıkla tığ kullanılıyor. Her yaştan kursiyer kadınlar tarafından dokunan el işi göz nuru rengarenk "amigurumi"ler ilgi görüyor. Amigurumi Tavşan Doğal, sağlıklı, hijyenik ve çocuklarınız için güvenli bir el yapımı oyuncak. Kartopu Amigurumi El Örgü İpi Kartopu Amigurumi El Örgü İpleri, amigurumi sevenler için özel olarak hazırlanmıştır. Amigurumi tekniklerini öğrendikten sonra sizlerde ürünlerinizi elemeği adresinden ücretsiz olarak satışa çıkartabilirsiniz.
Hatırlatmadan geçmeyelim; örgü ipiniz ne kadar kaliteli
olursa, amiguruminiz de kadar güzel görünür. Tanar, annesinin hediye ettiği el işi dergisinde amigurumi tekniğiyle yapılan bir tavşan gördüğünü, ilgisini çeken bu tekniği denediğini söyledi. Türk elişi sanatlarında kullanılan sık iğne amigurumideki en önemli teknikdir. Elyaf: Amigurumi için ördüğünüz parçaları birleştirirken veya birleştirdikten sonra içlerini doldurmanız için elyafa ihtiyacınız olacak.
Balıkesir'in Gönen ilçesinde bulunan Kadın Girişim Kooperatifi'nde hanımlar amigurumi sanatı ile yerli ve çocuk sağlığına uyumlu oyuncaklar imal ediyor. Amigurumi sanatı ile bebek ören Gülay Başoğlu ise, Sık iğne ile tığ işi bilen bütün herkes bu teknikle bu sanatı yapabilir. Yine de "Amigurumi hakkında elim boş araştırmalara kalkışmayayım" diyebilecek meraklılar için gerekli malzemeleri listeledik.
Tanar, yurt dışı ve yurt içi fuarlardan teklifler aldığını, örgü ve amigurumi üzerine ders vermeyi de düşündüğünü dile getirdi. Ancak her el işinde olduğu gibi amiguruminin de pek çok detayı ve bilmeniz gereken püf noktası var. Biraz sıkı örerseniz amigurumi oyuncak yapımınız çok muntazam duracaktır. Amigurumi işiyle ilgilenen ya da amigurumi işine yeni başlayan pek çok kişinin olmazsa olmazı arasında yer alan amigurumi aksesuarları kendi içinde pek çok çeşide ayrılır.
1.Adım: Amigurumimizde 6 sık iğneli bir bitirme parçası kalana kadar örgüye devam edin. Amigurumi örgü bebek yapımı sizin yetenekli ellerinizle gelişecektir. Oldukça sevimli bu amigurumi kedi oyuncağı bittiğinde yaklaşık olarak 17 cm. boyutunda olacaktır. Kütahya'da bir anaokulunda açılan "amigurumi" kursuna katılan anneler, hem kendi çocukları hem de ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için oyuncak yapıyor.
Amigurumi yapmaktan büyük zevk aldığını ifade eden Tanar, binin üzerinde yaptığı oyuncakları önce çevresindekilere hediye etmeye, daha sonra ise annesinin önerisiyle satmaya başladığını anlattı. Amigurumi için yaygın olarak kullanılan ucu çok ince olmayan tığ, oyuncağın içini doldurmak için elyaf, çeşitli detaylar için ise ince ip ve iğne işinizi görecektir.
Aşağıda amigurumi örgü oyuncak tırtıl modelimizin tarifi ayrıntılı olarak verilmiştir. BALIKESİR - Kökeni Japonya 'dan gelen "amigurumi" tekniği ile üretilen sağlıklı ve yerli oyuncaklar, Gönenli kadınlar tarafından Türkiye ve Avrupa piyasasına satılıyor. Gelin hep birlikte bu sevimli amigurumi örgü oyuncak tırtıl modelimizin yapılışına bir göz atalım. Amigurumi tekniği ile yapılan bebeğin gözlerinin nasıl takıldığını görmek, tığ ile bebek örerken bebeğe ne çeşit saçlar yapabileceğinizi ve tığ ile bebek örmenin püf noktalarını öğrenmek için videolarımızı izleyebilirsiniz.
Ben yeniden bir amigurumi çalışmama hayat vermeme vesile olduğu için sevgili 10marifet ekibine çok teşekkür ediyorum. Amigurumi ciddi anlamda bağımlılık yapan bir hobi. Bu uygulama kendi elimle ördüğüm amigurumi oyuncakların tariflerinin paylaşıldığı bir el kitabı. Tanar, çizgi film karakteri "Offended Bird" amigurumilerin çok sevildiğini, yakın zamanda Disney çizgi karakterlerine de hayat vereceğini söyledi.

Amigurumi her ne kadar Japon kökenli olsa da; Ruslar onlardan söküp almış. Gözümüz gönlümüz açılsın diye marifetli arkadaşlarımızın Instagram hesabımızda yayınlattıkları amigurumi oyuncaklardan birkaç tanesine bakalım istedik ve onları da buraya ekledik. Amigurumi tekniği Japonya'da çok uzun yıllardır kullanılıyor olmasına rağmen batı kültürüne yeni yeni yerleşmektedir.
Japon Mini Örgü Oyuncak Sanatı Japon Mini Örgü Oyuncak Sanatı Reviewed by sevgi on Ağustos 29, 2018 Rating: 5

Hiç yorum yok

Post AD

home ads