Header AD

header ads

Amigurumi Oyuncak Nasıl Yapılır

Amigurumi her ne kadar Japon kökenli olsa da; Ruslar onlardan söküp almış. Gözümüz gönlümüz açılsın diye marifetli arkadaşlarımızın Instagram hesabımızda yayınlattıkları amigurumi oyuncaklardan birkaç tanesine bakalım istedik ve onları da buraya ekledik. Amigurumi tekniği Japonya'da çok uzun yıllardır kullanılıyor olmasına rağmen batı kültürüne yeni yeni yerleşmektedir.
Amigurumi ipi ya da amigurumi gözü gibi amigurumi malzemelerine ihtiyaç duyanların aradıklarını bulmalarını sağlayan 'da siz de aradıklarını mutlaka bulacaksınız. Türk elişi sanatlarında kullanılan sık iğne, amigurumideki en önemli teknikdir. Kartopu Amigurumi El Örgü İpleri, amigurumi sevenler için özel olarak hazırlanmıştır. Sanatçı Yasemin Köşe, plastik oyuncaklara savaş açtığını ve Amigurumi bebeklerin insan sağlığına uygun olduğunu söyledi.
Bu nedenle ne kadar bir azaltma yapacağınızı anlamayıp fazlasını yaparak şekilsiz bir amigurumi elde edebilirsiniz. Aşağıda amigurumi tekniklerini anlatırken azaltma sembollerinin ne anlama geldiğini de anlatacağız. Harput Ekrem Uzel Ortaokulu'nda okuyan ve derslerinde de başarılı olan Özçelik, yaptığı amigurumi bebekleriyle de yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekiyor.
Amigurumi kategorisinde ayrıca yün iğne, silikon mum, farklı ebat ve renklerde keçe seti, yün keçeler, ergonomik ya da yumuşak saplı yün tığlar gibi pek çok aksesuara göz atabilir ve kısacası Amigurumi yapımında kullanabileceğiniz, beğendiğiniz ve ihtiyacınız olan ürünü güvenle satın alabilirsiniz. Amigurumi Örgü ipi: Amigurumilerin dışı örgü ipinden, sık iğneleme tekniği ile örülerek yapılıyor.
Tanar, yurt dışı ve yurt içi fuarlardan teklifler aldığını, örgü ve amigurumi üzerine ders vermeyi de düşündüğünü dile getirdi. Ancak her el işinde olduğu gibi amiguruminin de pek çok detayı ve bilmeniz gereken püf noktası var. Biraz sıkı örerseniz amigurumi oyuncak yapımınız çok muntazam duracaktır. Amigurumi işiyle ilgilenen ya da amigurumi işine yeni başlayan pek çok kişinin olmazsa olmazı arasında yer alan amigurumi aksesuarları kendi içinde pek çok çeşide ayrılır.
Amigurumi gözlerinin en önemli özelliği ise takıldıkları yerden bir daha asla çıkmamaları ve %one hundred güvenilir olmalarıdır. Amigurumi sanatı ile bebek ören Gülay Başoğlu ise,"Sık iğne ile tığ işi bilen bütün herkes bu teknikle bu sanatı yapabilir. Amigurumi Minyon Nasıl Yapılır Diyenlere, en güzel amigurumi minyon tarifi. Bu kısaltmalar amigurumi patternlerini (desenlerini) okumanıza yardımcı olacaktır.
Genel anlamda bir yanılgı var tabii; eğer başladığınız çalışma sık iğne ya da genel amigurumi terimlerinden farklı yolda ilerliyorsa, trabzan vs.; ona amigurumi değil de örgü oyuncak diyoruz. Kökeni Japonya'dan gelen "amigurumi" tekniği ile üretilen sağlıklı ve yerli oyuncaklar, Gönenli kadınlar tarafından Türkiye ve Avrupa piyasasına satılıyor. Oyuncak yapımında kullanılan başlıca malzemeler; tığ veya örgü şişi, ip ve elyaf (dolgu amaçlı) olup, isteğe bağlı olarak da yüz ve ellerin renklendirilmesi için kuru pastel ve güvenlik kilitli amigurumi gözler kullanılabilir.

Amigurumi tığ işi oyuncak yapımı hem çok zevkli hem de ilgi çekici. Ve bir amigurumisever ve acemi dikiş meraklısı olarak yeni yıl temalı bu çalışmayı hazırladım. Ben amigurumiye başlarken iki zincir çekip 2. zincir içerisine dolgu yaparak başlıyorum. Özüyle amigurumi; sıkiğne tekniği ve dolgu malzemesi kullanılarak elde edilen figürlerin genel adı. Tığ: Amiguruminizi aynı kalınlıktaki örgü iplerinize uygun ebat ve numaralarda tığlarla örmeniz gerekiyor ki, sonuç düzgün çıksın.


Amigurumi Oyuncak Nasıl Yapılır Amigurumi Oyuncak Nasıl Yapılır Reviewed by sevgi on Ağustos 29, 2018 Rating: 5

Hiç yorum yok

Post AD

home ads