Header AD

header ads

Bayan Patik Modelleri




Patik Anadolu hanımlarının hiç bir zaman ayaklarında eksik olmayan bir nevi çorap olarak kullanılan el işine denir. Bu soğuk kış günlerinde terliğin ağırlığını istemeyip hafif ve yumuşak bir şeyler giymek isteyen kadınlara özel patik modellerini sizin için derledik. Birbirinden ilginç ve farklı olan bu patik modelleri hem görsel olarak güzel durması hem de rahatlığıyla kadınları cezbediyor. Annelerimizin veya ninelerimizin ördüğü klasik patiklerden çok farklı olduğunu sizler de göreceksiniz. Tek yapmanız gereken beğendiğin bir modeli seçip uygulamaya koyulmak. Eğer ördü bilmiyorsanız mutlaka bilen birisini bulup istediğiniz patiğe bir şekilde kavuşmak.

Bugün bu konuda önce sizlere haroşa bebek patiği yapılışı konusunu paylaşmıştım. Şimdide anneler için haroşa örgü ile bayan patik yapılışı paylaşalım. Haroşa patik modellerinin diğer örgü patik modellerine göre farkı. Örgü daha dolgun durur. Normale göre daha fazla ip gider. Çünkü haroşa örgü iki sırada bir sıra oluşacak şekilde ilerler. Eğer haroşa örgü bilmiyorsanız haroşa örgü nasıl örülür konumuza bakabilirsiniz ve en kolay yolla haroşa örmeyi öğrenebilirsiniz.

Kış mevsiminin gelmesiyle dolaplardan patikler çıkmaya başlar. Bir de yeni patikler yapılmaya başlanır. Eski zamanlardan bu yana kadar evlerde sıklıkla kullanılan Tunus işi bayan patikler oldukça gözdedirler. Tunus işi patik yapımı oldukça kolaydır. Bence her genç kızın çeyizinde olması gereken patik modellerinden bir tanesi. Kabul ediyorum bazı patik modelleri kadar bu patiğin yapılışı kolay değil ama uğraşacağınız değer bir patik modeli.

Kış sezonuna tam yeni girerken işte sizlere yeni patikler. Tığ işinde sık iğne trabzanlarla yeni patik modelleri oluşturabilirsiniz. Aşağıdaki model biraz daha değişik motifler kullanılmış. Ön kısımda zincirlerle birleştirilen ağ şekilleri ile hoş bir görünüm elde edilmiş. Ben ayrıca ayakkabı babet tarzı modelleri daha çok beğendim. Her yeri kapalı olsun sıcacık olsun ayacıklarımız değil mi ama? Hastalıkta ayaktan girer derler hanımlar özellikle hanımlar ayakları konusunda hassastırlar. Biz biz olalım eskilerin yaptığını yapalım el örgüsü patikleri ayaklarımıza alıştıralım yeni modeller yaparak ayaklarımızda hem şıklığı yaşayalım hem ayaklarımızı sıcacık tutalım.

kadar çok merak ediliyor ki bu patik modelinin yapılışı bende bulunca ayrıntılı yapılışını sizlerle paylaşmak istedim. Şiş örgü olarak yapılan ve orta kısmındaki lale örnekleri ile göz kamaştıran bu patik modelini yapmak isteyenler için ayrıntılı yapılışını adım adım anlatan resimleri de sizlerle paylaşıyoruz. Yapmak isteyen arkadaşlar resimleri tıklayarak büyütüp yapılışını okuyabilirsiniz. Kış ayları için istediğiniz herkes için yapabileceğiniz hem şık hemde çok kolay bir örgü patik modeli.

Merhaba değerli okurlarım ve takipçilerim, Sizlerle bu yazımda Tunus İşi Patik Yapımı paylaşacağım. Kış mevsiminin annesel ısıtma yöntemlerinden biri de patiklerdir. Patikler sayesinde ayaklar sıcacık olurlar. Özellikle de anneler birçok farklı yöntemle yeni türleri üretmeye çalışırlar. Tunus işi örgü tekniğinin nasıl uygulandığını daha önceki konularımızda ayrıntılı bir şekilde bahsetmiştik. Yine kısaca bahsetmek gerekirse zincir üzerinden ilmek alma ve alınan ilmeklerden ikişer ikişer ilmek çekme şeklindedir. Bu tekniğin uygulandığı kilim desenli patik örneğinin yapılışına da bakabilirsiniz.

Anlatımlı örgü modelleri içinde çok aranan ve çok yapılan bayanlar için çetikler oldukça fazla ve şık. Patik Modelleri çeyizlerin baş tacıdır. Hazırlanan her bohçaya mutlaka eklenir. Tığ ile yapılan el örgüsü modelleri yada örgü patik örnekleri gibi pek çok el örgüsü oldukça gündemdeki modeller. Bu şiş ile yapılan örgüleri çocuk patik modeli olarak yapmak isterseniz ilmek sayılarını azaltarak yapabilirsiniz. Resimli anlatımlı örgülerin en güzel ve en açıklayıcı modelleri sizlerle paylaşmaya çalışıyoruz.

Kuzulu Bayan Patik Modelinde, 5 numara 1.5mm tığ kullanılmış, ip olarak patik ipi ile işlenmiş, üst kısmı ana kuzusu ip ile yapılmış, çok şeker bir şey ortaya çıkmış. patiğimize öncelikle sihirli halka yaparak başlıyoruz ve 44 tırabzan olana kadar artırıyoruz, Ören Hanım 37-38 numara ayağa uygun yapmış, eğer daha küçük veya daha büyük ayaklar için yapacaksanız, her ayak numarası için 4 tırabzan eksiltin veya arttırın. Renkleri çok güzel olmuş, beyaz renk de çok güzel duracağını düşünüyorum, tabi renk seçimi tamamıyla measurement kalmış, yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin, sıcacık bir kış geçirmeniz dileğiyle.

Patik örgümüz üç ana bölümden oluştuğu için ve aralarda bölme olduğu için örgümüzü hazırlarken ara bölümlerdeki haroşe örgüleri 12 ilmek ara düzleri ise 1 adet olarak hesaplayalım. Böylece 12+1+12+1+12 şeklinde 38 adet ilmeğe ihtiyacımız olacak. Bu sayıları arttırmak ya da azaltmak sizin elinizde. İpiniz kalınsa arttırma yapmadan daha yüksek yanları olan patiğiniz olur.

Kış mevsiminin annesel ısıtma yöntemlerinden biri de patiklerdir. Patikler sayesinde ayaklar sıcacık olurlar. Özellikle de anneler birçok farklı yöntemle yeni türleri üretmeye çalışırlar. Tunus işi örgü tekniğinin nasıl uygulandığını daha önceki konularımızda ayrıntılı bir şekilde bahsetmiştik. Yine kısaca bahsetmek gerekirse zincir üzerinden ilmek alma ve alınan ilmeklerden ikişer ikişer ilmek çekme şeklindedir. Bu tekniğin uygulandığı kilim desenli patik örneğinin yapılışına da bakabilirsiniz.

Bu patiklerden bir tane yaptığınızda eminim bir çiftten fazla yapmak isteyeceksiniz. İlla çeyiz hazırlamak için yapmanız gerekmiyor kendinize günlük kullanmak içinde yapabilir, Yakınlarınıza yapıp hediye edebilirsiniz. Ne için yapacağınız tamamen size kalmış. 38-39 numara ayak için uygundur. 138 adet zincir çekerek başlanmıştır. Bu numara ayak için sakın büyük gelir diye düşünmeyin. Çünkü yaparken elinizin sıkı olması gerekli. Bu bir Tunus işi olduğu için de 2,5 numara Tunus şişi kullanılmıştır. Gülkurusu ve krem olmak üzere iki renkte patik ipi tercih edilmiştir.

Yıllardır çeyizlerin olmazsa olmazı ve kışın kadın erkek pek çok kimsenin ayağından çıkmayan patikler zamanla farklı görünüm ve stillere sahip oldu. Geleneksel patiğin yıllar önce çıktığı yolculukta uğradığı son duraklardan bir tanesi de babet tarzı patikler. Son dönemlerde özellikle bayanların en çok tercih ettiği modellerden olan fiyonklu bayan patik yapımı sanılanın aksine çok kolay ekilde örülebilen bir mannequin.

En güzel ve merak ettiğiniz örgü modellerini ve el işlerini sizler için seçiyoruz. Sitemiz de iğne oyası örnekleri, lif modelleri, danteller, bebek örgüleri, havlu kenarı örnekleri, patik modelleri, şal modelleri, yelek örnekleri, atkı modelleri ve örgü ve el işi hakkında aklınıza gelen, ihtiyacınız olan her şeyi bulabilirsiniz. Yayınladığımız örgü ve el işlerini paylaşarak ve yorum yaparak bize destek olabilirsiniz.

ipeksiidokunuslar instagram sayfasında yayınlanan harika bir örneğin anlatımını sizlerle paylaşacağım. Sizlerde bu patiğin nasıl yapıldığını ayrıntılı anlatım ile öğreneceksiniz. Biz el işi hobiler olarak sitemizde patik satışı yapmıyoruz. Sık sık soranlar oluyor satış yapıyor musunuz, ne kadara satıyorsunuz diye. Biz sadece modelleri görsel amaçlı ve öğrenmek isteyenlere yardımcı olmak için paylaşıyoruz. Siz eğer satın almak isterseniz ipeksiidokunuslar instagram hesabından iletişime geçerek sipariş verebilirsiniz.

Örgü örmeyi hiç bilmiyorum ilmek nasıl atılır , örgüye nasıl başlanır diyorsanız ve örgü öğrenmek istiyorum şiş örgü teknikleri konumuza bakmanızı öneririm. Çünkü haroşa örgü için örgünün başlangıcı olan düz örgü, ters örgü , lastik örgü , örgüde eksiltme arttırma gibi temel şiş örgü tekniklerini bilmeniz gerekiyor. Ayrıca bu konudaki bayan patiğimizi süslemek için örgü üzerine nakış işleme yapacağız ve örgü üzerine işleme tekniğine de bakınız.

Tunus işi ile yapılan patik modelleri her zaman diğerlerinden fazla rağbet görmüştür. Sanırım tekniği ile alakalı bir durum olsa gerek ki ilmekler sanki düğüm atılmış gibi duruyor. Bu da örgüye ayrıbir güzellik katıyor. Apaçi Tunus işi patik örneği de aynı güzellikte bir mannequin olarak karşımıza çıkıyor. Dışardan bakıldığında yapımı zor ve karışık bir patik gibi görünse de aslında yapılışı kolay bir patik modelidir. yüzden aşağıda paylaştığımız anlatımlı videosunu dikkatlice izlemelisiniz.

Büyükler için yapılabilecek en değişik ve kolay patik modellerinden biri olan bu şiş ile örgü olarak yapılan, iki renkli patik modelini sizler isterseniz bebekler içinde ilmek sayılarını azaltarak yapabilirsiniz. Birbirinden değişik ve farklı modeller içinde bu yeni patik modelini çeyizlik değişik bir mannequin olarak yapabilirsiniz. Değişik ve farklı patik modeli arayanlar için bu patik modeli özellikle çeyizlerde hazırlanacak bohçalara eklenebilecek güzellikte yeni patik model. Hem kolay hemde şık bu patik modelini sizlerde yapmak isterseniz yapılışının gösterildiği anlatımlı resimleri de sizler le paylaşıyoruz. Resimlere tıklayarak resimleri daha büyük görmeniz mümkün.

Çok eskilerden beri ayaklara kışın giyilen patikler günümüzde daha fashionable hale geldi. Maharetli hanımlarımız ablalarımız annelerimiz yeni modellerle her yaşa uygun ilgi çekici modeller sunmaya devam ediyorlar. Yazımız içerisinde derlediğimiz örnekler yeni modellerden. Tığ işi bayan patikleri ile evde de şıklığınızı koruyabilirsiniz. Artık eski tip patik modelleri yerine bu tip daha modern örneklerden yapabilirsiniz. İster sade ya da süslemeli patikler de bayanlara çok yakışacaktır. Boncuklarla süsleyebilir tek renk ya da değişik uyumlu renklerle de zengin görünümlü patikler yapabilirsiniz. Eskilerde daha çok büyükler patiğe ilgi duyarken haliyle modeller daha genç yaşlara hitap etti edeli küçük yaşlardakilerin de ilgisini çekiyor. Her telden örgü patik modellerine buradan bakabilirsiniz.

Evinde ayağını sıcak ve konforlu tutmak isteyen kadınlardansanız, çok sayıdaki kaliteli ve zevkli ürün tasarımı arasından seçim yapabilir, kendinize ve misafirlerinize uygun ürünler bulabilirsiniz. Çok sayıda markanın üretmiş olduğu ürünler arasında kalite ve fiyat değerlendirmesini rahatça yapabilirsiniz. Marka ve modellerin çeşitliliği ile doğru orantılı olarak geniş fiyat aralığında satışa sunulmuş ürünler arasında, kendinize ve bütçenize uygun fiyatlı ürünleri kolayca bulabilir ve dilerseniz hemen satın alabilirsiniz.

Patikler tasarlanırken kullanıcıların kumaş tercihleri de göz önünde bulunduruluyor. Bütünüyle dokuma pamuk kumaş, kadife, penye, havlu, polar gibi malzemelerden yapılmış patiklerle birlikte içi, havlu ya da polar iken dışı kadife, penye ya da pamuk olarak tasarlanmış ürünler de düşünülüyor. Bu malzeme seçimlerinde patik ayağı sıcak ve yumuşak tutarken sağlıklı bir şekilde de nefes alabilmesini sağlayacak şekilde üretiliyor. Bununla birlikte yumuşak kumaşlardan üretilmiş bu ürünlerde kullanıcının konforu kadar güvenliği de göz önüne alınarak üretiliyor. Hemen her modelde patiklerin tabanına yerleştirilen silikon ve yapışkan noktalar, ayağın yürünen zemine tutunabilmesini sağlayarak zeminde kaymayı engellemeyi başarıyor. Siz de ev giyiminde tercih ettiğiniz stile ve zevkinize uygun bir patik bulmak için bayan patiklerine göz atabilirsiniz.

Merhaba Hanımlar measurement haroşa örgü bayan patik yapılışı konusu anlatacağım bugün. Bu haroşa örgü bayan patik modeli bir çok Web sitesinde yer alıyor ve sadece yapımı resimlerle geçiştiriliyordu. Net olarak yapımı anlatılmıyordu. Bende biraz inceledim ve sizler için bu haroşa patik modelinin yapılışını çıkardım. Sayılarını ve ölçülerini birazdan aşağıda sizlerle paylaşacağım.

Bu patiklerden bir tane yaptığınızda eminim bir çiftten fazla yapmak isteyeceksiniz. İlla çeyiz hazırlamak için yapmanız gerekmiyor kendinize günlük kullanmak içinde yapabilir, Yakınlarınıza yapıp hediye edebilirsiniz. Ne için yapacağınız tamamen dimension kalmış. 38-39 numara ayak için uygundur. 138 adet zincir çekerek başlanmıştır. Bu numara ayak için sakın büyük gelir diye düşünmeyin. Çünkü yaparken elinizin sıkı olması gerekli. Bu bir Tunus işi olduğu için de 2,5 numara Tunus şişi kullanılmıştır. Gülkurusu ve krem olmak üzere iki renkte patik ipi tercih edilmiştir.

Öncelikle tanınmış ayakkabı markaları olmak üzere, ev giyimi ve ev tekstilinde imzası bulunan çok sayıda markanın pek çok model, renk ve desende patiklerini reyonlarda bulabilmek mümkün. Patikler, farklı tarzlara sahip de olsalar tüm kadınların zevkine ve beğenisine hitap edebilecek çeşitlilikte tasarlanıyor. Hayvan ya da çizgi karakter figürlü, sportif, desenli, düz renkli ve klasik tarza sahip modeller bayanların beğenisine sunuluyor. Bazı modeller çocuk ruhlu kadınların kendinden bir şeyler bulabileceği türden, bazı modeller ise naif fakat klasik giyinmeyi seven kadınların ev giysileri ile kolaylıkla kombinleyebileceği türden tasarlanıyor. Renklerde ise canlı renklerden koyu ve pastel tonlara kadar oldukça geniş bir yelpazeden seçiliyor ve bu modeller aynı zamanda bilekli, bileksiz, şişkin ve ayağı saran gibi çok çeşitli patik kesimleri ile de kullanıcısının tercihine uygun şekilde sunuluyor.

Tunus işi ile yapılan patik modelleri her zaman diğerlerinden fazla rağbet görmüştür. Sanırım tekniği ile alakalı bir durum olsa gerek ki ilmekler sanki düğüm atılmış gibi duruyor. Bu da örgüye ayrıbir güzellik katıyor. Apaçi Tunus işi patik örneği de aynı güzellikte bir model olarak karşımıza çıkıyor. Dışardan bakıldığında yapımı zor ve karışık bir patik gibi görünse de aslında yapılışı kolay bir patik modelidir. yüzden aşağıda paylaştığımız anlatımlı videosunu dikkatlice izlemelisiniz.

Kadınlar için giyim; giysileri ile uyumlu aksesuarları ve ayakkabılardan oluşan bir bütündür. Bu yüzden şıklığını tamamladığına inandığı parçaları konforlu olmasa da tercih edebilir. Özellikle ayakkabı, zaman zaman şıklık ve konfor arasında seçim yapmak zorunda bırakan bir tercihtir. Bazen kişisel tercih ile bazen de iş hayatının ya da sosyal hayatın bir gerekliliği olarak yorucu ve rahat olmayan ayakkabılar içerisinde bütün gününü geçiren kadınlar için rahat ve şık ev patikleri ev giyiminin en sevilen parçasıdır. Rahatlatan tabanları ve yumuşak dokularının verdiği rahatlığın yanında ayağı çorap ve terliklerden çok daha sıcak tuttukları için özellikle kış aylarında ayaklarını üşütmemeye özen gösteren kadınların vazgeçilmezleri arasında bulunuyor. Siz de ayağında rahatlığı ve sıcaklığı arayanlardansanız, sizi memnun edecek bir ürünü kolayca bulabilir ve patikli kadınlar dünyasına adım atabilirsiniz.

Tığ ile bayan patik modelleri her sene benim beğenerek takip ettiğim örgü modelleri arasında yer alıyor. Hem kendim kullanmak hem de fikir isteyen arkadaşlarıma önerilerde bulunmak için araştırdığım bu patik modelleri, bu sene de son derece renkli ve özel modellere sahip. Dışarıda olduğu kadar evde de şıklıklarını düşünen bayanların tercihleri olan bu tığ işi patik modelleri, sade hazırlanabildiği gibi boncuklu ya da pul işlemeli olarak da hazırlanabiliyor.

Tığ işi bayan patik modelleri, bahar ya da sonbahar aylarında bayanların sıkça kullandıkları ev ürünlerindendir. Terlik yerine kullanılmalarının yanında el örgüsü oldukları için daha zarif ve şık bir görüntü yaratan bu patikler, aynı zamanda ayakların daha sıcak tutulmasını da sağlıyor. Pek çok genç kızın çeyizinde de yer alan bayan patik modellerini bugün sizler için araştırdım. Elde ettiğim sonuçları şimdi paylaşıyorum.

Geçenlerde Derya Baykal yapmıştı derya kuzusu patik orada gördüm aklıma geldi. Özellikle çeyizlerin vazgeçilmezi bu modelleri ben sizler için seçtim.En yeni modellerden olan bu patik ve çoraplar hem çok değişik hemde çok güzeller. Şiş ile örülen patik ve çoraptan tığ ile örülene kadar birbirinden değişik patik ve çorap modellerini istediğiniz renklerde yapabilir, ister kullanır isterseniz de çeyizlik yada hediyelik yapabilirsiniz. Çeyizlik olsun isterseniz hediyelik yada kullanmaya şiş yada tığ ile örerek bu patik ve çorap modellerini kullanabilirsiniz. Anlatımlı Şiş Patik Modelleri her zaman en çok arana en çok beğenilen örgü modellerinden olur. Özellikle anneler kızları için çeyiz hazırlayanlar için her zaman en yeni ve değişik patik modelleri ararlar. Bunun bilincinde olarak son zamanların en modelleri hem şiş patik hemde tığ patik modelleri içinden en yeni modellerini sizler için seçtik.

Anlatımlı örgüleri, anlatımlı patik modellerini sizlerle paylaşmaya çalışıyoruz. En yeni örnekleri sizler için bulup anlatımlı olarak paylaştığımız sitemizde bu hem tığ kullanılan hemde şiş kullanılan bu kolay ve şık bayan patik modelini anlatımlı olarak sizlerle paylaşıyorum. Her yerde çok kullanılan çeyizlerin olmaz sa olmazı patik modelleri içinde yapılışı çok kolay bu değişik patik modelini sayıları azaltarak bebekler içinde yapabilirsiniz. Taban kısmını tığ ile yapıp diğer yerlerini renkli olarak iki renk ip ile yapılan bu patik modeli çok güzel.

Merhaba bayanlar, çok şeker ve değişik bir patik modeliyle birlikteyiz, sizlerle Kuzulu Bayan Patik Yapımını paylaşıyorum, gerçekten görünümü olarak çok değişik olmuş, görünce ben çok beğendim, sizlerinde beğeneceğini umuyorum. Şiş ile yapılan iki renk oldukça kolay ve çok şık bir patik modelinin yapılışını daha sizlerle paylaşıyoruz. İstediğiniz renklerde ve ister küçükler için isterseniz çeyizlik yapılabilecek, inci yada kum boncuk ile yapabileceğiniz kolay bir patik yapılışı.

Örgü sepeti kanalımda : kolay tığ oyası örnekleri, bebek örgü modelleri,kolay örgü modelleri , bebek patiği yapılışı, lif modelleri, çeyizlik lif modelleri , kazak, bayan hırka nasıl yapılır, ve örgüye dair ne ararsanız burada bulabilirsiniz. Gördüğünüz gibi haroşa bayan patik modelimiz hazır. Şimdi kaldı örgü üzerine nakış işlemesi yaparak patiğimizi süslemeye. Bir çok nakış süsleme tekniği olduğu için bu kısmı measurement bıraktık. Sitemizdeki nakış bölümüne bakabilirsiniz.

Haroşa bayan patik modelimizin yapımında aslında basit bir kaç küçük püf noktalar var. Bunları aşağıda anlatımda sizinle paylaşacağım. Eğer yukarıda saydığım teknikleri biliyorsanız. Bu haroşa örgü bayan patik yapılışı 1 gününüzü bile almayacaktır. Ören Hanıma Kuzulu Bayan Patik Yapımı Anlatımlı Videosu için teşekkür ederiz. Çünkü bayan patik yapılışı videodan izleyerek öğrenmek çok daha kolay. Bizde olarak ekseriyetle sizlere hem resimli anlatımla bayan patik yapımı konuları anlatıyoruz hemde hem bayan hemde bebek patik nasıl yapılır öğretmeye yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Hanımlar bu galeride yukarıda yapılışını öğrendiğiniz haroşa bayan patik yapılışı ile örebileceğiniz benzer haroşa patik modelleri bulabilirsiniz. Çok kısa sürede ve oldukça pratik bir şekilde hazırlanan bu patik modelini dilerseniz kendiniz giymek için yapabileceğiniz gibi bir yakınınızın çeyizine hediye olarak da hazırlayabilir ve giydikçe sizi hatırlamasını sağlayabilirsiniz. Patiğiniz bittikten sonra fiyonk için sitemizde fiyonk yapımı konularına bakabilirsiniz.

Çeyizlik şık bayan patik modeli sesli anlatımlı. Olarak yapımını siz örgü sevenler için hazırladık ve yapımını tüm detayları ile huzurlarınıza sunduk. Yetenekli hanımların elinden çıkan yüzlerce çeşit örgü babet patik modelleri mevcut. Ve inanın her biri ayrı güzel. Bunun için elimden geldiği kadar çok bayan babet patik modelleri ve yapılışları örnekleri paylaşmak istiyorum. Sizde bu ve benzeri bayan babet patik yapımı konularını inceleyip öğrenerek dilediğiniz modeli yapabilirsiniz.

Örgü patik örneği mi arıyorsunuz? Yüzlerce tığ işi patik modelleri ve anlatımlı patik örnekleri burada yer alıyor. Ancak resimleri toplayıp derlemek uzun sürüyor ama görmenizi istediğim modelleri de sayfaya ekleyeceğim. Patik Yapılışları için buraya Tıklayıp sitede bulunan Tüm Patik Modelleri ve Yapılışlarına bakabilirsiniz. Birde konu sonunda sizlere haroşa örgü ile örülmüş bayan patik modelleri resimli galerisi yer alacak. Zamanla içinde bayan patik modelleri ve yapılışları paylaşmaya devam edeceğim inşallah sevgili hanımlar.

Güzel Bayan Patiği Yapımı örgü bayan patik yapımı knitting and crochet, bayan patik modelleri,bayan patikleri, patik yapımı,kolay patik yapımı yapacak olanlara kolay gelsin. Aslında sizler için Patik Modeli ya da Patik örneği olarak ilham verecek Değişik Bayan Patikleri de paylaşmayı düşünüyorum. Gel gelelim yeni bayan patik modeli yapılışı anlatımına. 2 adet şiş ve patik ipinizi hazır ettikten sonra aşağıdaki adımları uygulamanız yeterli olacaktır. Detaylı anlatım için aşağıdaki açıklamaları ve resimleri dikkatlice inceleyin.

Şiş ile yapılmış oldukça değişik ve göz alıcı bir patik modeli. İki şiş ile yapılan bu patik, alttan başlayıp belirli sıra four yerden arttırma yapıyoruz. Resmi büyüterek patiğimizin ayrıntılı yapılışını görebelirsiniz. Merhaba güzel ve becerikli hanımlar. Çiçekli bayan patik yapımı konusunu size anlatmaya çalışacağım. Örgü öğrenen bayanlar bayan patik modelleri ve yapılışı videolu anlatım konuları arıyorlar.

Bu soğuk kış günlerinde terliğin ağırlığını istemeyip hafif ve yumuşak bir şeyler giymek isteyen kadınlara özel patik modellerini sizin için derledik. Birbirinden ilginç ve farklı olan bu patik modelleri hem görsel olarak güzel durması hem de rahatlığıyla kadınları cezbediyor. Annelerimizin veya ninelerimizin ördüğü klasik patiklerden çok farklı olduğunu sizler de göreceksiniz. Tek yapmanız gereken beğendiğin bir modeli seçip uygulamaya koyulmak. Eğer ördü bilmiyorsanız mutlaka bilen birisini bulup istediğiniz patiğe bir şekilde kavuşmak.

Bugün bu konuda önce sizlere haroşa bebek patiği yapılışı konusunu paylaşmıştım. Şimdide anneler için haroşa örgü ile bayan patik yapılışı paylaşalım. Haroşa patik modellerinin diğer örgü patik modellerine göre farkı. Örgü daha dolgun durur. Normale göre daha fazla ip gider. Çünkü haroşa örgü iki sırada bir sıra oluşacak şekilde ilerler. Eğer haroşa örgü bilmiyorsanız haroşa örgü nasıl örülür konumuza bakabilirsiniz ve en kolay yolla haroşa örmeyi öğrenebilirsiniz.

Kış mevsiminin gelmesiyle dolaplardan patikler çıkmaya başlar. Bir de yeni patikler yapılmaya başlanır. Eski zamanlardan bu yana kadar evlerde sıklıkla kullanılan Tunus işi bayan patikler oldukça gözdedirler. Tunus işi patik yapımı oldukça kolaydır. Bence her genç kızın çeyizinde olması gereken patik modellerinden bir tanesi. Kabul ediyorum bazı patik modelleri kadar bu patiğin yapılışı kolay değil ama uğraşacağınız değer bir patik modeli.

Kış sezonuna tam yeni girerken işte sizlere yeni patikler. Tığ işinde sık iğne trabzanlarla yeni patik modelleri oluşturabilirsiniz. Aşağıdaki model biraz daha değişik motifler kullanılmış. Ön kısımda zincirlerle birleştirilen ağ şekilleri ile hoş bir görünüm elde edilmiş. Ben ayrıca ayakkabı babet tarzı modelleri daha çok beğendim. Her yeri kapalı olsun sıcacık olsun ayacıklarımız değil mi ama? Hastalıkta ayaktan girer derler hanımlar özellikle hanımlar ayakları konusunda hassastırlar. Biz biz olalım eskilerin yaptığını yapalım el örgüsü patikleri ayaklarımıza alıştıralım yeni modeller yaparak ayaklarımızda hem şıklığı yaşayalım hem ayaklarımızı sıcacık tutalım.

kadar çok merak ediliyor ki bu patik modelinin yapılışı bende bulunca ayrıntılı yapılışını sizlerle paylaşmak istedim. Şiş örgü olarak yapılan ve orta kısmındaki lale örnekleri ile göz kamaştıran bu patik modelini yapmak isteyenler için ayrıntılı yapılışını adım adım anlatan resimleri de sizlerle paylaşıyoruz. Yapmak isteyen arkadaşlar resimleri tıklayarak büyütüp yapılışını okuyabilirsiniz. Kış ayları için istediğiniz herkes için yapabileceğiniz hem şık hemde çok kolay bir örgü patik modeli.

Merhaba değerli okurlarım ve takipçilerim, Sizlerle bu yazımda Tunus İşi Patik Yapımı paylaşacağım. Kış mevsiminin annesel ısıtma yöntemlerinden biri de patiklerdir. Patikler sayesinde ayaklar sıcacık olurlar. Özellikle de anneler birçok farklı yöntemle yeni türleri üretmeye çalışırlar. Tunus işi örgü tekniğinin nasıl uygulandığını daha önceki konularımızda ayrıntılı bir şekilde bahsetmiştik. Yine kısaca bahsetmek gerekirse zincir üzerinden ilmek alma ve alınan ilmeklerden ikişer ikişer ilmek çekme şeklindedir. Bu tekniğin uygulandığı kilim desenli patik örneğinin yapılışına da bakabilirsiniz.

Anlatımlı örgü modelleri içinde çok aranan ve çok yapılan bayanlar için çetikler oldukça fazla ve şık. Patik Modelleri çeyizlerin baş tacıdır. Hazırlanan her bohçaya mutlaka eklenir. Tığ ile yapılan el örgüsü modelleri yada örgü patik örnekleri gibi pek çok el örgüsü oldukça gündemdeki modeller. Bu şiş ile yapılan örgüleri çocuk patik modeli olarak yapmak isterseniz ilmek sayılarını azaltarak yapabilirsiniz. Resimli anlatımlı örgülerin en güzel ve en açıklayıcı modelleri sizlerle paylaşmaya çalışıyoruz.

Kuzulu Bayan Patik Modelinde, 5 numara 1.5mm tığ kullanılmış, ip olarak patik ipi ile işlenmiş, üst kısmı ana kuzusu ip ile yapılmış, çok şeker bir şey ortaya çıkmış. patiğimize öncelikle sihirli halka yaparak başlıyoruz ve 44 tırabzan olana kadar artırıyoruz, Ören Hanım 37-38 numara ayağa uygun yapmış, eğer daha küçük veya daha büyük ayaklar için yapacaksanız, her ayak numarası için four tırabzan eksiltin veya arttırın. Renkleri çok güzel olmuş, beyaz renk de çok güzel duracağını düşünüyorum, tabi renk seçimi tamamıyla dimension kalmış, yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin, sıcacık bir kış geçirmeniz dileğiyle.

Patik örgümüz üç ana bölümden oluştuğu için ve aralarda bölme olduğu için örgümüzü hazırlarken ara bölümlerdeki haroşe örgüleri 12 ilmek ara düzleri ise 1 adet olarak hesaplayalım. Böylece 12+1+12+1+12 şeklinde 38 adet ilmeğe ihtiyacımız olacak. Bu sayıları arttırmak ya da azaltmak sizin elinizde. İpiniz kalınsa arttırma yapmadan daha yüksek yanları olan patiğiniz olur.

Kış mevsiminin annesel ısıtma yöntemlerinden biri de patiklerdir. Patikler sayesinde ayaklar sıcacık olurlar. Özellikle de anneler birçok farklı yöntemle yeni türleri üretmeye çalışırlar. Tunus işi örgü tekniğinin nasıl uygulandığını daha önceki konularımızda ayrıntılı bir şekilde bahsetmiştik. Yine kısaca bahsetmek gerekirse zincir üzerinden ilmek alma ve alınan ilmeklerden ikişer ikişer ilmek çekme şeklindedir. Bu tekniğin uygulandığı kilim desenli patik örneğinin yapılışına da bakabilirsiniz.

Bu patiklerden bir tane yaptığınızda eminim bir çiftten fazla yapmak isteyeceksiniz. İlla çeyiz hazırlamak için yapmanız gerekmiyor kendinize günlük kullanmak içinde yapabilir, Yakınlarınıza yapıp hediye edebilirsiniz. Ne için yapacağınız tamamen size kalmış. 38-39 numara ayak için uygundur. 138 adet zincir çekerek başlanmıştır. Bu numara ayak için sakın büyük gelir diye düşünmeyin. Çünkü yaparken elinizin sıkı olması gerekli. Bu bir Tunus işi olduğu için de 2,5 numara Tunus şişi kullanılmıştır. Gülkurusu ve krem olmak üzere iki renkte patik ipi tercih edilmiştir.

Yıllardır çeyizlerin olmazsa olmazı ve kışın kadın erkek pek çok kimsenin ayağından çıkmayan patikler zamanla farklı görünüm ve stillere sahip oldu. Geleneksel patiğin yıllar önce çıktığı yolculukta uğradığı son duraklardan bir tanesi de babet tarzı patikler. Son dönemlerde özellikle bayanların en çok tercih ettiği modellerden olan fiyonklu bayan patik yapımı sanılanın aksine çok kolay ekilde örülebilen bir mannequin.

En güzel ve merak ettiğiniz örgü modellerini ve el işlerini sizler için seçiyoruz. Sitemiz de iğne oyası örnekleri, lif modelleri, danteller, bebek örgüleri, havlu kenarı örnekleri, patik modelleri, şal modelleri, yelek örnekleri, atkı modelleri ve örgü ve el işi hakkında aklınıza gelen, ihtiyacınız olan her şeyi bulabilirsiniz. Yayınladığımız örgü ve el işlerini paylaşarak ve yorum yaparak bize destek olabilirsiniz.

Bayan Patik Modelleri Bayan Patik Modelleri Reviewed by sevgi on Aralık 20, 2018 Rating: 5

Hiç yorum yok

Post AD

home ads