Header AD

header ads

Amigurumi Oyuncak Yapımı

Amigurumi işleyenlerin beklenti olmadan hiçbir beklentisi olmadan karşılık beklemeden el emeği göz nuru dökerek; Kolombiya'da Wayuu yerlilerini ördüğü, dünyaya yayılan kadın çantaları ile, doğal iplerden Amigurumi adı ile yapılan çocuk oyuncakları yeni doğanlar bebekler ile el ürünleri sergisi büyük ilgi ile karşılandı. Tanar, "Dergide ilk ilgimi çeken amigurumi tavşan oldu. Ben amiguruminin dünyada bunun gibi buna benzer yanı sıra bu kadar ünlü olduğunu bilmiyordum. Denemeye karar verdim. İki hafta ilmek atamadım, hırslandım. Bunun için yünler ve özel dergiler aldım. Ama bunun gibi buna benzer yanı sıra bunu ticarete döndürmek hiç aklıma gelmedi." dedi. Zamanla kendi dizaynı birbirinin aynı olan ya da ayrımsanamayacak denli birbirine benzeyen iki şeyden her biri olan kardan adam amigurumileri yapmaya başladığını belirten Tanar, bunun gibi buna benzer yanı sıra bunlardan değişik oldukça ilginç farklı renk ve desenlerde 50 tane ürettiğini kaydetti.

Tanar, amigurumi örme yönteminin Japonya'da doğduğunu, kendisinin de Uzakdoğu kültürüne merakı olduğunu belirterek, bunun gibi buna benzer yanı sıra bu yöntemle çoğunlukla tavşan, ayıcık, çan, nazar boncuğu, meyve motifleri, kelebek ve melek gibi objeler ürettiğini anlattı. Tanar, çizgi film karakteri "Offended Chook" amigurumilerin oldukça fazla yani çok sevildiğini, yakın zamanda Disney çizgi karakterlerine de hayat vereceğini ifade etti.

Dünyaya Japonların tanıttığı, tığ işi ile yapılan içi doldurulmuş oyuncak Masıdır aslında ama direk anlamına gelen "amigurumi"leri, evelinde,öncesinde,önce hobi olarak yapmaya başlayan üniversite öğrencisi Sevgi Ruth Gürün Tanar, geliştirdiği dizaynlarıyla kendi markasını yarattı. Amigurumi yapımını öğrenmek için ise adresini ziyaret edebilirsiniz. Amigurumi yapmaktan büyük zevk aldığını ifade eden Tanar, binin tam üstünde üzerinde olan  yaptığı oyuncakları evelinde,öncesinde,önce çevresindekilere armağan ve mutlu edecek bir hediye etmeye, daha sonra ise annesinin tavsiyesiyle satmaya başladığını anlattı.

Tanar, "Dergide ilk ilgimi çeken amigurumi tavşan oldu. Ben amiguruminin dünyada bunun gibi buna benzer yanı sıra bu kadar ünlü olduğunu bilmiyordum. Denemeye karar verdim. İki hafta ilmek atamadım, hırslandım. Bunun için yünler ve özel dergiler aldım. Ama bunun gibi buna benzer yanı sıra bunu ticarete döndürmek hiç aklıma gelmedi." dedi. Zamanla kendi dizaynı birbirinin aynı olan ya da ayrımsanamayacak denli birbirine benzeyen iki şeyden her biri olan kardan adam amigurumileri yapmaya başladığını belirten Tanar, bunun gibi buna benzer yanı sıra bunlardan değişik oldukça ilginç farklı renk ve desenlerde 50 tane ürettiğini kaydetti.

Tanar, amigurumi örme yönteminin Japonya'da doğduğunu, kendisinin de Uzakdoğu kültürüne merakı olduğunu belirterek, bunun gibi buna benzer yanı sıra bu yöntemle çoğunlukla tavşan, ayıcık, çan, nazar boncuğu, meyve motifleri, kelebek ve melek gibi objeler ürettiğini anlattı. Tanar, çizgi movie karakteri "İndignant Chook" amigurumilerin oldukça fazla yani çok sevildiğini, yakın zamanda Disney çizgi karakterlerine de hayat vereceğini ifade etti.
Amigurumi Oyuncak Yapımı Amigurumi Oyuncak Yapımı Reviewed by sevgi on Eylül 06, 2018 Rating: 5

Hiç yorum yok

Post AD

home ads